Att flytta hemifrån

Förr eller senare så kommer man till den punkt då ens barn ska flytta hemifrån och man tycker att tiden har gått allt för fort. Vad göra?? Det är bara att inse att barnen växer och blir äldre för varje år som går och förr eller senare så ska de lämna boet och flyga med egna vingar.

Det kan vara att de ska studera på annan ort och ett studentboende är det som kommer att gälla de närmaste 4-5 åren. Som förälder så får man hjälpa till så gott man kan så att det blir ett beboeligt rum som hyrs. Självklart så torde nog den unga människan som ska bor där ha sin åsikter, men som de flesta vet så vill föräldrar lägga sig i allt för mycket.

Försöka att hjälpa till utan att lägga er i allt för mycket. Det är ju trots allt den unge som ska bo där och inte ni som föräldrar. Bistå med glada tillrop och ekonomi så brukar det mesta ordna sig. Dagens unga har många ganska klart för sig hur man vill ha sitt egna boenden och vill de ha råd så får de fråga om detta.

Försök att hjälpa till så gott det går och ge så mycket hjälp de vill ha. Lägg er inte i allt för mycket så det skär sig utan försöka att låta ungdomen fixa så mycket som möjligt själv. Fråga om de vill ha hjälp med något istället för att ställa in en soffa som kanske inte de vill ha i sitt studentboende.