Dags för en större renovering i hyresfastigheten

Om du ansvarar för en hyresfastighet vet du att det ibland finns behov av underhåll. Det kan handla om att renovera i tvättstugan, byta ut fönsterbleck eller städa upp i soprummet. Men ibland finns det även behov av att göra större renoveringar som kräver att hyresgästerna påverkas. Detta gäller exempelvis vid ett stambyte. Se till att informera hyresgästerna i tid innan stambytet ska utföras.

På tiden

Om det börjar komma in klagomål om stopp i avloppet eller dålig stank i badrummen på fastigheten så är det med stor sannolikhet dags för ett stambyte. Stambyten genomförs ungefär en gång var femtonde år och kan innebära en hel del praktiska utmaningar för hyresgästerna. Avloppet stängs av helt under en längre period vilket gör lägenheterna obeboeliga. Se därför till att planera stambytet med goda marginaler och även informera dina hyresgäster i god tid. På så vis har de möjligheter att förbereda ett annat boende under tiden.

Hitta rätt aktör

När det är dags för stambyte är det viktigt att anlita ett företag med bra rutiner som jobbar effektivt. Läs mer om stambyte här och hur du kan hitta en bra aktör som kan utföra jobbet både snabbt och professionellt.

Kommentarer är stängda.