Förnya inredningen i sovrummet

Ett sovrum man verkligen trivs i bör ligga högt på prioriteringslistan. Känner man att man skulle vilja förnya en eller annan del av sovrummet är det inget man borde ignorera utan ta itu med så snart man kan. Här kommer några snabba tips på förändringar man kan göra.

Ett nytt överkast till sängen

Sängen är den mest centrala möbeln vi har i sovrummet och därför också det som kan ha störst effekt på inredningen när man söker förändring. Då vi täcker hela sängen med ett överkast är det också detta som har störst möjlighet att förnya inredningen. Satsa på ett som både är snyggt och mjukt för bästa möjliga effekt. Var noga med att välja en färg som passar in med resten av rummet.

Lägga in en heltäckningsmatta

Ingen gillar att sätta ned fötterna på ett kallt golv på morgonen. Den mest fullständiga lösningen för detta är att sätta in en heltäckningsmatta i rummet. Och då man kan få dem i en mängd olika färger och stilar kommer det också kunna förändra rummet på andra sätt och vis.

Skaffa nya gardiner

Gardinerna kan göra en hel del för ett rum, både estetiskt och praktiskt. Ett trevligt tips för just gardinerna är att om man sätter upp dem så högt mot taket man kan kommer takhöjden ofta upplevas som högre. Tänk på vilka gardiner som skulle passa bäst, och då menar vi inte bara färgen. Hur mycket ljus de släpper igenom är också en viktig faktor. För de som exempelvis sover bäst när det är becksvart är det rekommenderat att välja ett par mörkläggningsgardiner.

Fixa en snygg fondvägg

Fondväggar är något som kan förändra nästan vilket rum som helst och sovrummet är verkligen inte något undantag. Många tycker det är snyggast att välja väggen som sängen står emot, men beroende på rummets utformning och placeringen av fönster och dörrar kan det vara lämpligare att välja en annan sida. Det finns en uppsjö av olika designer att välja mellan och alla kan nog hitta något som skulle passa just deras sovrum.

Skaffa en ny garderob

Har man en fristående garderob i sovrummet kan man också ta och byta ut den mot något nytt. Ibland kan så klart något nytt också vara något gammalt. Det finns mängder av snygga vintagegarderober som kan passas in i inredningen. Eller kanske satsa på en lite mer modern look och ta och skaffa några platsbyggda garderober istället. Båda kan helt klart lyfta upp sovrumsinredningen. Det är bara frågan om vilken stil man är ute efter.

Sätta upp en sänghimmel

Ett väldigt snyggt projekt för en större säng är att sätta upp en sänghimmel. Dessa är ofta hopbyggd med själva sängramen, men vill man inte byta ut den kan man alltid titta på sätt man kanske skulle kunna bygga sin egen och sedan montera fast det på ett eller annat sätt.

Kommentarer är stängda.