Inred barnens rum

Det kan vara ett bekymmer med att inreda barnens rum då de små rackarna växer så snabbt, det som man gjorde för något år sedan kan bli helt ute enligt en liten människa som blivit något år äldre. Nåväl, det kan våra barn vara värda att få ett rum som dom trivs i och kan växa i.

Inspiration

Det finns mycket inspiration att hämta från nätet då det kommer till hur man kan inreda ett barnrum, kolla in Expressens artikel som exempel på vad man kan hitta på och hur man bäst inreder ett barnrum. I övrigt så beror inredningen mycket på vilken ålder barnen eller barnet är, behövs det utrymme för skrivbord så att de kan sitta och göra sina läxor eller ett pysselbord. I mångt och mycket så får det bli inrett efter vilket behov barnen har och i vilken ålder de befinner sig i. Planera gärna tillsammans så får barnen säga sitt och komma med sina förslag och låt dom gärna vara med att göra något som passar och något som dom klarar av att göra. Måla är alltid roligt och det går alltid att måla om om det skulle bli helt galet.

Våga vara barnslig i inredning och färgval. Sätt gärna en neutral botten på väggar och golv och använd mycket kuddar och textilier som ger färg, eftersom de är lätta att byta ut och förnya. Använd tavlor för att ge färg till väggarna eller enkla väggdekorationer som klistras upp och enkelt kan tas bort. Man kan också göra en typ av vepa, där ett stycke tyg hängs upp på en stång och får pryda väggen. Fungerar som fondvägg och kan förändras till oändlighet med nya tyger.

Smarta lösningar

Om ni är trångbodda så finns det smarta lösningar som till exempel PMI hotellinteriör som säljer hotellinredning. De har en finurlig väggsäng som gör att du får betydligt mer plats i rummet för lek och stoj. Sängen som monteras på vägg finns i tre olika varianter, enkel, dubbel och kombi. Där enkel är en enkelsäng som du fäller upp när den inte används. Dubbel är en våningssäng där båda fälls upp och kombi är en säng där bottensängen är en fast och det finns en överslaf som kan fällas ut vid behov.

Säkerhet

När du inreder måste du också komma ihåg säkerheten. Tänk på att sätta eluttags proppar i uttagen, så att barnen inte kan sticka in föremål och få ström i sig. Du kan hitta sådana proppar hos de flesta elbutiker.

Höjden på saker och ting kan också vara bra att anpassa efter barnets ålder. Det kan vara dumt att förvara saker som används nu och då, på en höjd som gör att barnet/barnen behöver klättra på saker för att komma åt. Är sängen lite hög, kan den med fördel förses med fallskydd som minimerar risken för att barnet ska trilla ur.