Inred fritidshuset

Inredning i fritidshuset ska helst spegla den känsla man vill känna när man är där. Lugn och fridfullhet, blandat med en känsla av närhet till den natur man har omkring sig. Placeringen av fritidsboendet har här en stor betydelse.

När man införskaffat sig ett fritidshus, ska det också inredas och det kan ibland kännas svårt att veta i vilken stil man ska gå. Här kan man anamma naturen omkring. Ligger huset i närhet till vattnet kan man ta in nautiska element och inreda i det marina temat och ligger det i fjällen, passar det bra med att inreda det skandinaviskt, med mycket trä.

Ofta inreder vi på just dessa sätt, där omkringliggande natur får bestämma inredningen till stor del. I huvudsak är det mysfaktorn som eftersträvas och det behövs bara några få element, rätt placerade för att uppnå detta. I fjällstugan kan en kamin stå för myset, liksom mjuka plädar och levande ljus. Kaminen passar också bra i stugan vid havet eller ute på landet, då kyligare dagar och kvällar blir gemytliga med den sprakande elden och värmen som sprids.

Det kan också vara passande att plocka in element utifrån naturen, för att ge fritidshuset en känsla av närhet till just naturen. I fjällen kan horn fällda från renar passa fint som klädhängare exempelvis. Även krokiga grenar från fjällvuxna träd och grenar/stubbar från björk, med nävret kvar, ger en genuin känsla.

Huset vid havet kan gärna få inredning där exempelvis stenar och flytved kan få flytta in och utgöra en naturlig del av inredningen. Liksom att huset på landet kan få torkade blommor från en närliggande äng, eller burkar med små saker som representerar naturen omkring. Varför inte låta örter pryda bänken och fönsterbräda.

Kommentarer är stängda.