Inred med feng shui

Inred med en 3000 år gammal kinesisk lära, feng shui som bygger till stor del på tankar om qi och läran om de fem elementen, trä, jord, eld, metall och vatten. 

Läran handlar om hur vi påverkas av färger, material, former och energifält runt omkring oss och hur vi ska inreda efter naturens krafter för att uppnå harmoni och balans.

Hallen

Eftersom hallen ofta är liten och trång ska man använda sig av ljusa färger för att rummet ska upplevas större. Inred med spegel för att förstora upp. Undvik stora möbler och häng undan plagg som inte används. Sätt inte spegeln mitt emot dörren utan gärna så att den reflekterar något fint.

Sovrummet

Här ska man vara aktsam med starka färger då rummet ska kännas lugnt och harmoniskt och inbjuda till vila. Jordnära färger och hudtoner är bra att inreda sovrummet med. Undvik arbetsrelaterade saker och undvik hyllor ovan sängen.

Vardagsrummet

Hemmets samlingspunkt där familjeporträtt stärker en känsla av sammanhållning och starka färger i detaljer kan stimulera till konversation. Golvlampor och växter kan med fördel placeras i mörka hörn, som gör att rummet ljusas upp och rundas av. Sätt inte fåtölj och soffa med ryggen mot ingången till rummet. Det ger en ogästvänlig signal till gäster. Undvik också vassa kanter på möbler då dessa blir ett undermedvetet stressmoment.