Inred med textiler

Att inreda är roligt! I ditt eget hem är det du som bestämmer, din smak är tongivande och inredningen ska passa just dig. Här finns egentligen inga rätt eller fel. Men vissa grundläggande riktlinjer kan vara bra att ta till sig, detta kan hjälpa dig att fatta ett informerat beslut.

Oavsett hur du vill inreda är det bra att exempelvis ha kännedom om hur du kan placera ljuskällor för att skapa ett större rum, eller att veta att mörka färger ofta förminskar. Dock kan du gå lös på alla roliga inredningsdetaljer, som textiler. Textiler är kul att använda sig av i hemmet eftersom du snabbt kan förändra looken, det behövs bara något så litet som nya kuddfodral så kan du snabbt styla ett rum beroende på säsong.

Nu till hösten är det trendigt att använda sig av detaljer i metall och blanda dem med mjukare material. Exempelvis kan det vara snyggt att dekorera med ljusstakar i mässingslook och kuddar i varmare toner. Skogsgröna nyanser är också stora i år och syns mycket på både lampor och textiler. Om du vill skapa en enhetlig känsla kan du använda kuddfodral och gardiner i samma färg. På så vis knyter en röd tråd ihop rummet till en snygg helhet, utan att det ser överdrivet eller alltför matchat ut.

Naturen flyttar in

Att blanda hårda, kalla material med mjuka och varmare accessoarer har varit populärt länge, och trenden håller i sig. Just skogsgrönt är helt rätt färg att satsa på när det gäller textiler. Bjud in naturen genom att välja en mossgrön matta till vardagsrummet. Kuddfodral i naturfärger, hemgjorda ljuslyktor av pinnar och en väggbonad i grönt ger hemmet en naturnära känsla. När du vill dekorera ditt hem med kuddar, filtar och andra textiler så kan det vara svårt att hitta olika färger som matchar. Ett smart tips är att tänka på dina textiler som blommor. Om du ska sätta ihop en blombukett, vilka passar då tillsammans?