Inreda med olika material

Att vi påverkas av färgsättningen i ett rum är det många som vet, men kanske inte att materialvalet också har en stor påverkan. Väljer du en stilren stol i plast till ett golv som är i klinker, så är det lätt att man får en känsla av att det känns kallt. Lägger du dessutom till ett färgval som grått förstärker du känslan ännu mer. Kommer du istället in i ett rum med en stor ryamatta på golvet och många textilier blir känslan helt annorlunda. För att skapa den perfekta känslan gäller det att blanda varmt och kallt, mjukt och hårt, för att få den rätta balansen.

Ser vi till trender för vilka material som är modernt idag så är det många ”kalla material” som betong, sten och metaller så som koppar guld och brons. Det råa är helt rätt och att lägga ett rustikt klinkergolv i hallen och toppa med detaljer så som en lampa i koppar och ett bord i stål är helt rätt. Här är det då viktigt att plocka in mjuka material och färger för att få känslan i rummet att bli balanserad.

Att just den råa och naturliga trenden kommit så stor igen kan ha sina förklaringar. Vi människor har en egenskap att gilla det vi känner igen och som funnits i vår miljö i många tusen år. Därför är det idag, det optimala, både trendmässigt och för trivselfaktorn. Att efterlikna miljön utanför fönstren även inne är väldigt inne just nu. Få naturen utanför att komma innanför fönstren och skapa en helhet.

Några tips på inredningsbutiker och material för att skapa det perfekta hemmet, med rätt material:

  • StenarSatsa på att få in sten i inredningen. Kakel, klinker eller dekorsten är material som förstärker känslan av att ”ta in naturen” i inredningen. Stonefactory är en sajt med ett brett utbud av dessa produkter, där du kan hitta det mesta du söker och sedan få det levererat direkt till dörren.
  • GuldTänk på detaljerna. Ta in de råa metallerna i inredningen. Det kostar inte mycket men skapar en helt annan känsla i rummet och du får in det trendiga på ett enkelt sätt. Kardemumma är en sajt som har ett bra utbud av inredningsdetaljer i brons, koppar och guld och här kan du hitta flera olika inredningsdetaljer som passar bra ihop som en helhet.
  • Balansera upp med mjuka material för att få till helheten. Nu behövs det textilier för att få till balansen. Satsa på stora mattor, tunga och härliga gardiner och gärna några kuddar och plädar. Textilgallerian är ytterligare en sajt vi tipsar om. En sajt som ständigt uppdaterar sitt sortiment och som har ett brett utbud av allt vad textilier heter. Allt från gardiner till mattor. Du kan också på sajten välja textilier efter rum och få en komplett lista på vilka textilier som passar bäst för just det rummet.

Så, ut och shoppa, kolla runt på olika sajter och forum och ta in naturen i hemmet även du.

Kommentarer är stängda.