Inreda små rum

Inredning är inte alltid enkelt. Det finns många problem man kan stöta på när man försöker att fixa till ett rum precis på det sätt man vill ha det. Ett väldigt vanligt problem är att det helt enkelt inte finns tillräckligt med utrymme och vad gör man egentligen då? Här tipsar vi om lite olika tankesätt man ska ha när man inreder små rum.

Känns instängt

När ett rum känns instängt vill man ogärna spendera tid där. Det första man kan göra för att undvika detta är såklart att fundera på vilka delar av inredningen som är mest essentiella och försöka skala tillbaka på de andra. Man kan även tänka på färger och hur möbler i ljusa toner hjälper till att få rum att kännas mer öppna. Detta gäller såklart även tapeter, golv och tak. Och har man ett fönster i rummet är det en bra idé att använda gardiner som släpper igenom mycket ljus.

Får inte plats

Eftersom man vill undvika att rum känns trångt kan man istället få problemet att saker och ting inte får plats. Något man då kan börja tänka på är hur man egentligen använder sig av den vertikala aspekten av rummet. Med andra ord: väggarna. Det finns en väldigt massa utrymme på väggarna som normalt sett används för tavlor och liknande, men om man kan använda dessa lite mer kreativt kan man få plats med betydligt mer. Ett bra tips är att inte använda sig av golvlampor eller bordslampor utan istället se till att använda sig av sådana som kan sättas upp på väggen.

Så väldigt dunkelt

Och när man talar om lampor är det viktigt att poängtera att man bör eftersträva bra belysning i ett litet rum, speciellt när det kommer till allmänbelysningen. Denna har som uppgift att sprida ett skugglöst ljust över hela rummet, vilket är precis vad ett litet rum är i behov av.

Kommentarer är stängda.