Inreda sovrummet i hotellstil

Känner man för att få en förändring i sovrumsinredningen men är osäker på vad man kan göra är ett tips att vända sig och titta på vad hotellen gör med sina rum. Eller rättare sagt: vad professionella hotellinredare gör.

Ett hotellrum är ju i grund och botten ett sovrum. Viss kan det finnas möjligheter för annat än bara sova där, men sängen är det som verkligen har central fokus i ett hotellrum. Detta är något man bör börja med i sovrumsdesignen.

Att skapa känslan av en rejäl och bastant säng är också något som skapar en hotelliknande känsla. Ett enkelt sätt att göra detta är att skaffa en bra sängkappa till sängen och på så sätt dölja benen. Detta ger ett mer solid intryck.

För att skapa i känslan av mer höjd i sovrummet är det också vanligt att hotell sätter in gardiner inte precis ovanför fönstret utan uppe vid taket. Och de ska helst gå hela vägen ned till golvet också. Kombinera även lätta luftiga gardiner med mörkläggningsgardiner för flexibilitet.

En heltäckningsmatta är också ett vanligt knep att lyxa till hotellrum och även detta kan man använda sig av i sovrummet. Tänk noga på färgen då det inte är en liten sak att byta ut en heltäckningsmatta för att matcha resten av inredningen.