Komma närmare naturen i huset

Att dekorera med naturliga element i hemmet kan göra huset med fridfullt och ombonat. Det finns flera knep för att få en starkare koppling till utsidan.

  1. Växter – alla blommor och gröna växter är välkomna! Växter är inte bara vackra att titta på, de hjälper också till att reglera luftfuktigheten och drar ut gifter och kemikalier ur luften. Det finns en växt för alla, till och med de som inte har gröna fingrar kan ta hand om blommor.
  2. Vikdörrar – öppna upp vardagsrummet och ta in hela tomten. Avvara en väggbit och sätt in stora fönster och ett par vikdörrar. När vädret är perfekt kan dörrarna stå öppet hela dagen och släppa in solen, dofterna, vinden och atmosfären från trädgården.
  3. Stenmaterial – använd stenmaterial i din inredning och dekorering. Du kan skapa vackra konstverk med vackra stenar från favoritstranden. Eller så kan du ta det ett steg längre och lägga stengolv i hallen eller badrummet med golvvärme under. Vill du att golvet ska tåla tuffare tag och hålla länge, ska man satsa på granitgolv som finns i flera storlekar, färger och poleringar.
  4. Trädetaljer – ta vara på den skandinaviska designen där man använder sig av ljusa och inhemska träslag som furu och björk. Vill man kosta på sig lite dyrare material kan man även köpa möbler och dekorationer i ek eller äppelträd. Du kan skapa personliga dekorationer genom att bearbeta träslagen själv. Kanske din nya hobby kan vara att svarva eller tälja?

Kommentarer är stängda.