Lyckas med vintageinredningen

Vintage har länge varit en populär inredningsstil. Men det är också något som kräver ett något tränat öga och vilja att leta igenom andra butiker är de stora möbelkedjorna för att få ett genuint och intressant resultat. Nedan följer några praktiska tips för den som vill inreda med vintagestilen.

Vintage är inte ett årtal

Vintagestilen är inte något som är bundet till ett specifikt årtal. Istället kan man låna väldigt fritt från en mängd olika perioder. 1970-talet är lite mer bohemiskt och kommer ofta med glada färger. 1940-talet är i sin tur mer nedtonat och stilrent. Och går man ända tillbaka till 1900-talets början kan man hämta mycket inspiration från den så kallade art déco-stilen, där lyx och glamour var tydliga ledord. Metro Mode har några bra tips kring detta.

Leta upp rätt butiker

Som sagt är det inte de stora möbelkedjorna som är källan för den bästa vintageinredningen. Specialistbutiker som MY HOME My Way som fokuserar just på det mer unika i inredningsväg kommer vara mycket mer det man är ute efter. Men det är ju samtidigt även populärt att titta i secondhandbutiker och även köpa in möbler på auktioner när man vill hitta objekt med inte bara karaktär utan även en rik historia.

Tänk på materialen

Absolut allt i inredningen måste så klart inte komma från dessa platser. Det finns gott om möbler och inredningsdetaljer som kan passa in i vintageinredningen trots att de har en mer modern stil. Ett säkert kort är ofta att tänka på vilka material som används. I vintagestilen är det väldigt vanligt med olika naturmaterial som trä, läder och sten. Saker från andra stilar och liknande kan därför smälta in riktigt bra om de är byggd av samma sorters material.

Kommentarer är stängda.