Lyxkänsla i sovrummet

Alla som någonsin sovit i ett härligt lyxigt sovrum vet säkert hur fantastiskt detta kan vara. Har man sedan någonsin velat få denna lyxiga känsla i sitt eget sovrum men inte vetat var eller hur man ska börja tänkte vi ge några praktiska tips här.

Det första man ska tänka på är att sängen ska vara den centrala fokusen i rummet. Nu har ju många sovrum redan detta upplägg, men för alla som har sängen inne i ett hörn och inte mitt i rummet rekommenderas det att möbleras om.

Sängen ska gärna se lite extra bastant ut också. Detta kan man åstadkomma med ett par knep:

  • Dölj benen med en sängkappa
  • Sätt upp en ordentlig huvudgavel
  • Lägg upp rikligt med kuddar

Men lyxen kommer ju inte bara från vad man kan se utan även det man kan känna, speciellt när det är dags att sova. Se därför till att satsa på sängkläder av högsta kvalitet för att verkligen få den där lyxiga känslan mot huden. Överväg också att sätta in en heltäckningsmatta. Detta är något som lyxiga hotellrum ofta använder sig av.

Man kommer också vilja skapa en känsla av luftighet och utrymme. Detta är så klart lättare om man har bra med utrymme till att börja med, men även mindre rum kan uppfattas som större med några tips:

  • Sätt upp gardinerna längst upp emot taket
  • Använd ljusa färger på väggarna
  • Sätt upp en eller flera speglar

Ett ytterligare tips för gardinerna är att ha två par uppe samtidigt: ett par tunna, skira och ett par mörkläggningsgardiner så kan man ha gardinerna fördragna och antingen släppa in eller stänga ute allt ljus när man än vill.

Inslag av metall är också något som ofta gör att ett rum uppfattas som lite mer lyxigt. Detta fungerar bäst om man försöker att skapa en bra balans och inte använder metall överallt.