Skapa din egen fotovägg hemma

Det finns mängder av sätt att använda sig av väggytan för att ge ett rum mer karaktär och djup. Att sätta upp tavlor är kanske ett av de mest självklara. Men då talar man oftast om ett par eller flera tavlor med gott om avstånd mellan varje. Ett annat alternativ är dock att göra sin egen fotovägg och här kommer några tips hur du kan tänka för att få ett riktigt bra resultat.

Tema eller inte?

Första frågan du bör ställa dig själv är om du vill ha ett visst tema eller bara blanda efter eget tycke. Ett tema kan hjälpa till att binda samman med annan inredning i rummet, men det är inte nödvändigtvis det bästa valet för alla rum och typer. Teman kan vara allt från vilka motiv tavlorna har till vilka färger som dominerar i dem.

Köpa eller skapa egna?

Att köpa tavlor och posters kan många gånger vara det enkla sättet att skapa en hel fotovägg. Och det finns många bra exemplar där ute idag. Alternativt har du möjligheten att skapa dina egna tavlor. Du kan exempelvis skriva ut foton du tagit själv på fotopapper och sätta in dem i en snygg ram. Eller skicka in några foton till någon som kan göra canvastavlor av dem.

Symmetri eller asymmetri?

Placeringen av tavlorna är något som kan debatteras länge, men många gånger bottnar det helt enkelt i vad du själv tycker är mest estetiskt tilltalande. Innan du dock börjar spika upp tavelkrokar eller liknande bör du testa dig fram genom att exempelvis lägga ut tavlorna i formation på golvet och försöka se vilken stil som passar dig bäst. Du kan även variera andra aspekter, som till exempel tjockleken och färgen på ramarna, eller använda samma stil för alla tavlor.

Kommentarer är stängda.