Tips om de populäraste inredningsstilarna

Trenderna inom inredning kommer och går. Man behöver bara gå in i en butik för att se vad som är på tapeten idag. Nästa månad besöker man samma affär och hela utbudet har förändrats för att nu är det någonting nytt som man ska ha i hemmet. 

Stilrent och koppar

Under 2015 började inredningar bli mer simpel och nedskalad. Man skulle ha enkla möbler som pinnstolar och gärna en djurfäll för att får det lite mjukare. Överhuvudtaget var det en väldigt skandinavisk stil som växte fram, med trasmattor, rent trä och koppardetaljer. Möblerna skulle spegla vår historia. Det har varit populärt att leta åt mormors gamla kökssoffa och renovera upp den, eller att sy sina egna kuddfodral av farmors virkade dukar.

Hem som en hamn

Är man inte intresserad av den enkla, historia stilen, kan man vända sig till havet istället. Den marina stilen innebär att man visar sin kärlek till havet, båtar och livet till sjöss. En livboj på väggen och vackra tyger med tryck ger ett personligt hem som tydligt visar vad ni gillar och vilka intressen ni har.

Det finns en annan typ av hamn, eller rättare sagt lastkajen, som man kan inreda utefter. Det lutar mot en mer industriell känsla med stål, rostfärger och drivved. Den kan vara både mörk och ljus, utefter eget tycke och smak. Stilen passar väldigt bra i äldre hem med höga tak så man kan skapa illusionen av en hamnplats mitt i sitt vardagsrum.

Kommentarer är stängda.