Trendernas återkomst

Trotts det faktum att trenderna förnyas varje år och till och med varje säsong, så kommer inredningstrenderna åter i någon form, om några år. 80-talets glamorösa inredning till exempel,  har återtagit sin position bland inredning och detaljer, liksom 70-talets murriga färger och inte tal om material som velour och sammet.

I huvudsak handlar inredning om din egna stil, att inreda utifrån den egna smaken och känslan. Trotts detta så kommer nya trender med varje ny säsong och det är så klart kul att förnya sig, med nya detaljer och ibland med hela inredningen. Det senaste årtiondet har shabby chic, den lantliga inredningsstilen, tågat fram och tagit sig en tillsynes permanent plats på listan. En stil som återskapar gammalt och använt, till nytt och fräscht.

Likväl som i modetrender i kläder, återkommer också trender i inredningen, som färger och material. Möbler i string- och rörkonstruktioner som andas en fläkt av innovativt 1900-tal. Under 2016 har man kunnat se återkomsten av just lätta, tunna, stringhyllor, lampor och korgar i samma material och blandade metaller. Även naturmaterial i kombination med nätta rörkonstruktioner, som marmorbord och glasbord. Det senare var i kombination med stora mjuka skinnsoffor, mycket populärt redan på 80-talet.

Även 70-talets hype gällande plast och starka färger, har synts under 2000-talet, men med en twist. Materialet har med fördel kunnat vara återvunnen plast och återspeglar dagens miljötänk och återbruks trenden som varit stark under senare år.

 

Kommentarer är stängda.