Välja rätt belysning

Belysning kan till synes vara enkelt, men när man väl grottar ned sig i detta märker man att det finns väldigt mycket att välja mellan och alla har sina egna fördelar.

Det första man kan vilja tänka på när man ska välja ut belysningen till ett rum är om den passar in rent stilmässigt. Har man en väldigt utpräglad stil på inredningen i allt från möblemang till färg är det ju något man också helst bör följa upp i belysningen. Det finns armaturer i allt från väldigt enkelt och modern design till mycket lyxiga och pråliga designer.

En annan sak man bör tänka på är storleken. Det är inte alltid så enkelt att föreställa sig hur något kommer att passa in rent storleksmässigt i ett rum. Vår minnesbild av ett rum är inte alltid något man ska lita på när det kommer till exakta dimensioner. Shoppar man online är det viktigt att kolla upp de exakta måtten och se hur dessa överensstämmer med platsen man tänkte använda den på. Försök att hitta något i jämförbar storlek och hålla upp den för att få en liten bättre uppfattning.

Tänk även på hur ljuset kommer att spridas från lampan. Täcker exempelvis skärmen själva lampan helt blir ljuset väldigt riktat och kan således passa bättre på vissa platser än andra.